×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Charles hoopt op betere toekomst voor kind Harry en Meghan

  De huidige wereld vraagt om actie om een leefbare wereld te bieden aan alle kleinkinderen'

  Prins Charles hoopt op betere toekomst voor kind Harry en Meghan

  Prins Charles hoopt op "een betere toekomst" voor zijn aanstaande kleinkind, de eerste spruit van prins Harry en Meghan. Volgens de Britse troonopvolger is daarvoor wel actie nodig. Zo niet, dan voorziet hij een "verwoeste wereld" voor de baby.


  “Ik sta op het punt om nog een kleinkind te verwelkomen”, zei Charles in de Ghanese hoofdstad Accra, waar hij sprak over milieuproblemen als de plastic soep. “Ik vermoed dat een aantal van jullie ook kleinkinderen hebben of die binnenkort krijgen. Het lijkt mij waanzin om hen een volledig vervuilde, geplunderde en verwoeste wereld na te laten. Alle kleinkinderen verdienen een betere toekomst.”De prins van Wales, die al jaren zeer begaan is met het milieu, hamerde er tijdens zijn bezoek aan Ghana nogmaals op dat de hoeveelheid plastic in de oceanen moet worden teruggeschroefd. Charles zei dat het goed was dat de plastic soep op de agenda staat, maar dat het van belang is het onderwerp daar te houden. “Want de hoeveelheid plastic die elk jaar in de oceaan verdwijnt neemt, hoe onwaarschijnlijk ook, eerder toe dan af. Die situatie mogen we niet laten bestaan.”Charles reist momenteel met zijn vrouw Camilla door West-Afrika. De volgende stop is Nigeria, waar het negendaagse bezoek wordt afgesloten. De 69-jarige prins heeft drie kleinkinderen; prins George, prinses Charlotte en prins Louis, de kinderen van zijn oudste zoon William. Harry en zijn vrouw Meghan maakten vorige maand bekend dat hun eerste kind onderweg is. De kleine wordt in het voorjaar verwacht.

  6 november 2018 - 19:28