×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Charles geeft geld aan Filipijnen

  Britse kroonprins wordt op de hoogte gehouden over situatie

  Prins Charles geeft geld aan Filipijnen

  Prins Charles en zijn vrouw Camilla hebben geld overgemaakt naar een organisatie die geld inzamelt voor de mensen op de Filipijnen die het slachtoffer zijn geworden van de tyfoon Haiyan. Dat heeft het Britse Koninklijk Huis bekendgemaakt.


  Een woordvoerder van de prins vertelt dat hij regelmatig bij wordt gepraat over de situatie in de Filipijnen. "Hij wilde graag een steentje bijdragen", aldus de woordvoerder. Hoeveel de prins heeft overgemaakt, is niet bekend. In totaal hebben de Engelsen een bedrag van 68 miljoen pond (bijna 82 miljoen euro) ingezameld.

  Charles was woensdag aanwezig bij de viering van het 50-jarig bestaan van de stichting Disasters Emergency Committee (DEC). Dat is een organisatie waar 14 Engelse goede doelen onder vallen. Deze doelen zetten zich allemaal in voor de slachtoffers van rampen. Tijdens de bijeenkomst sprak de 65-jarige zoon van koningin Elizabeth onder meer met vrijwilligers en hulpverleners. "Het is heel bijzonder dat er in korte tijd zo veel is opgehaald", vertelde de prins in een korte toespraak.

  De prins en zijn vrouw maakten eerder dit jaar ook al een bedrag over voor de vluchtelingen uit Syrië. Dat deden ze nadat ze een vluchtelingenkamp in Jordanië hadden bezocht.

  5 december 2013 - 14:45