×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Charles gaat meer taken overnemen

  Prins Charles gaat meer taken overnemen

  Prins Charles zal na de pensionering van zijn vader prins Philip, hertog van Edinburgh, vaker op de voorgrond treden ter ondersteuning van koningin Elizabeth. De prins van Wales, die volgend jaar zeventig wordt, heeft al meer taken overgenomen van zijn ouders en zal bij grotere evenementen meer in beeld komen en zijn moeder vergezellen.


  Koningin Elizabeth heeft van jongs af aan duidelijk gemaakt dat van aftreden geen sprake kan zijn. Maar met het klimmen der jaren – Elizabeth is inmiddels 91 – heeft ze haar activiteiten wel teruggeschroefd. Zo reikt de koningin nog maar zelden zelf lintjes uit. Die vermoeiende taak laat ze over aan Charles, prinses Anne en prins William. Kinderen en kleinkinderen zijn beschermvrouw of beschermheer geworden van een aantal goede doelen en organisaties, zodat Elizabeth daar geen omkijken naar heeft en verre buitenlandse reizen zijn van de agenda afgevoerd.

  Met de pensionering van haar steun en toeverlaat prins Philip is het zelfs de vraag of de koningin nog wel staatsbezoeken zal afleggen. Recentelijk zijn prins Charles en prins William er al op uitgestuurd om de goede betrekkingen met Europese partners als Roemenië en Frankrijk te onderhouden. Dat zijn weliswaar geen staatsbezoeken, maar de impact en uitkomst zijn vrijwel hetzelfde en iedereen begrijpt inmiddels wel dat Elizabeth niet zelf meer dagenlang op pad gaat.

  Aan de andere kant leest de koningin nog iedere dag trouw alle staatsstukken en rijdt ze in haar vrije tijd nog altijd paard – zonder cap, zoals met name buitenlandse media met de nodige verbazing vaststellen. Met de gezondheid van Elizabeth is niks mis. De stevige verkoudheid die met kerst wereldwijd de media in rep en roer brachten, is alweer vergeten en in juni heeft de Queen weer een drukke agenda. Philip neemt daaraan nog deel, inclusief het staatsbezoek van de Spaanse koning Felipe in juli.

  4 mei 2017 - 16:39