×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Charles bij herdenking Vimy Ridge

  Prins Charles bij herdenking Vimy Ridge

  Prins Charles bracht zondagmiddag een bezoek aan het Canadese Nationaal Vimy Monument in Frankrijk. Samen met zijn zoons prins William en prins Harry was hij bij de officiële herdenking van de Slag om Vimy Ridge. Precies honderd jaar geleden lieten in de Franse plaats duizenden Canadese strijdkrachten het leven.


  De Britse royals begonnen hun bezoek met een wandeling door de originele tunnels en loopgraven op Vimy Memorial Park, de plek waar de historische veldslag tijdens de Eerste Wereldoorlog plaatsvond. Daarna was het tijd voor een herdenkingsceremonie, waarbij ook de Franse president François Hollande en de Canadese premier Justin Trudeau aanwezig waren.

  Koningin Elizabeth was niet bij de herdenking. In een bericht op de site van het Britse koningshuis prijst ze de Canadese strijdkrachten die hun leven in de Eerste Wereldoorlog in de waagschaal legden. "Op deze dag een eeuw geleden, vochten duizenden Canadese soldaten ver van huis samen met hun bondgenoten voor vrede en vrijheid", aldus Elizabeth. "Ze vochten moedig en met grote vindingrijkheid maar de prijs voor de overwinning was hoog met meer dan tienduizend slachtoffers en gewonden."

  9 april 2017 - 18:47