×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Charles bij begrafenis Mandela

  Prins Charles bij begrafenis Mandela

  Prins Charles woont vandaag in het Zuid-Afrikaanse Qunu de staatsbegrafenis bij van de voormalige president Nelson Mandela. De prins is een van de ongeveer 4500 gasten die voor de speciale plechtigheid bijeen zijn gekomen in een grote tent op het landgoed van de familie Mandela. Hij wordt daar na de herdenkingsdienst in besloten kring begraven.


  Behalve prins Charles zijn burgerrechtenactivist Jesse Jackson, zakenman Richard Branson en talkshowhost Oprah Winfrey naar de herdenkingsdienst gekomen. Namens Nederland is niemand bij de begrafenis van Mandela aanwezig.

  Charles vertegenwoordigt in Qunu zijn 87-jarige moeder, koningin Elizabeth II. Zij werd wegens haar hoge leeftijd geadviseerd niet de lange vlucht naar Zuid-Afrika te maken. Elizabeth was tot 1961 koningin van Zuid-Afrika, tot het land na een referendum een republiek werd. Elizabeth is hoofd van het Gemenebest waarvan Zuid-Afrika na de val van het apartheidsbewind opnieuw lid werd.

  Qunu is de plaats waar Mandela opgroeide. Mandela stierf vorige week donderdag op 95-jarige leeftijd. Hij wordt in binnen- en buitenland gezien als de man die het land vreedzaam van de rassenscheiding heeft verlost. Hij werd in 1994 de eerste zwarte president van het land. Zijn presidentschap duurde tot 1999 en gold niet als een groot succes, maar door de verzoening van bevolkingsgroepen wordt Mandela als de Vader des Vaderlands gezien van het moderne Zuid-Afrika zonder Apartheid.

  15 december 2013 - 11:39