×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Charles bezoekt uniek stuk natuur

  Het eiland haar enige overgebleven mangrovebos

  Prins Charles bezoekt uniek stuk natuur

  Prins Charles en echtgenote Camilla zijn woensdag vanuit Barbados aangekomen in de Caribische eilandstaat Saint Vincent & The Grenadines. De Britse troonopvolger en zijn vrouw blijven er precies een dag en reizen dan door naar Saint Kitts & Nevis, een uit twee eilanden bestaande staat niet ver van Sint Maarten.

  Charles en Camilla werden op het piepkleine vliegveld van de hoofdstad Kingstown verwelkomd door schoolkinderen, met wie ze in het voorbijlopen een praatje maakten. Onderwijs, gelijke kansen voor vrouwen en natuurbehoud zijn de speerpunten van het koninklijk bezoek aan de 110.000 inwoners tellende eilandstaat.

  Zo ging Charles al snel na aankomst naar het Prospect Mangrove Park, de enige plek op het hoofdeiland St Vincent waar nog een mangrovebos is. De prins liet zich informeren over de bescherming van dit unieke stukje natuur en over de verschillende diersoorten die er leven.

  Afschaffen

  De eilandstaat werd in 1979 onafhankelijk van de Britten, maar behield koningin Elizabeth als staatshoofd. In recente jaren is regelmatig gesproken over het afschaffen van de monarchie en het uitroepen van de republiek. Maar net als op het naburige Barbados is het daar nog niet van gekomen.

  De tot St Vincent behorende kleinere eilanden van The Grenadines zijn leden van de Britse koninklijke familie niet onbekend. Ook het exclusieve eilandje Mustique behoort daar namelijk toe, tegenwoordig populair als zonbestemming van William en Catherine, en voorheen toevluchtsoord van Charles’ tante prinses Margaret.

  21 maart 2019 - 09:11