×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Charles bezoekt Geboortekerk in Bethlehem

  Goedgemutst ondanks de regen

  Prins Charles bezoekt Geboortekerk in Bethlehem

  Dat Charles naar Bethlehem zou gaan, werd verwacht maar was niet van tevoren aangekondigd.


  De Britse troonopvolger bezoekt bezette Palestijnse gebieden en gaat naar de Geboortekerk. Deze is gebouwd op de plek waar Jezus zou zijn geboren. Bij zijn aankomt werd de prins opgewacht door een grote groep belangstellenden. Ondanks de regen leek Charles goedgemutst en groette hij de menigte vriendelijk.

  Omarmoskee

  Voorafgaand aan zijn bezoek aan de Geboortekerk, ging de prins eerst naar de Omarmoskee aan de overkant. Hij werd vergezeld door de burgemeester en gouverneur van Bethlehem.

  LEES OOK:

  Eerste keer

  Het is de eerste keer dat Charles een officieel programma in Israël en de bezette Palestijnse gebieden heeft. Charles bezocht Jeruzalem al twee keer eerder: één keer in 2016 en één keer in 1995 namens zijn moeder koningin Elizabeth om respectievelijk de begrafenis van president Shimon Peres en premier Yitzhak Rabin bij te wonen.

  World Holocaust Forum

  Charles arriveerde woensdag in Israël. De prins was donderdag voor het eerst in bijna dertig jaar weer aanwezig op het Wereld Holocaust Forum, waar hij ook een toespraak hield. Ook onder anderen koning Willem-Alexander was daarbij aanwezig. Hij is donderdagavond echter weer vertrokken.

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  24 januari 2020 - 13:17