×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Charles beschermheer van expositie

  Over Hannovers op de Britse troon

  Prins Charles beschermheer van expositie

  Prins Charles is beschermheer voor de tentoonstelling Hannovers Herscher auf Englands Thron 1714-1837. De tentoonstelling is vanaf 17 mei te bezichtigen.


  Het is nog niet bekend of de oudste zoon van de Britse koningin Elizabeth II ook zelf een bezoek brengt aan de expositie. Dat konden de organisatoren maandag nog niet zeggen. Wel is duidelijk dat Charles' broer prins Andrew op 4 juni naar Hannover komt, meldt DPA.

  In Hannover en Groot-Britannië wordt dit jaar royaal stilgestaan bij het feit dat precies 300 jaar geleden keurvorst Georg van Hannover als George I ook op de troon kwam van het Verenigd Koninkrijk. Hij volgde koningin Anne op, die geen levende kinderen had.

  De tentoonstelling in Duitsland heeft een budget van 5,5 miljoen euro en is te zien tot en met 5 oktober in vijf kastelen en musea. De Britse koninklijke familie stelt 30 waardevolle stukken voor de expositie beschikbaar. Nooit eerder heeft Groot-Brittannië zoveel uitgeleend voor een expositie, zei projectmanager Katja Lembke, tevens directeur van het Landesmuseum Hannover. Ze zegt dat er nog steeds nauwe banden bestaan tussen Groot-Brittannië en Hannover.

  5 mei 2014 - 16:02