×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Charles beschermheer van expositie

  Over Hannovers op de Britse troon

  Prins Charles beschermheer van expositie

  Prins Charles is beschermheer voor de tentoonstelling Hannovers Herscher auf Englands Thron 1714-1837. De tentoonstelling is vanaf 17 mei te bezichtigen.


  Het is nog niet bekend of de oudste zoon van de Britse koningin Elizabeth II ook zelf een bezoek brengt aan de expositie. Dat konden de organisatoren maandag nog niet zeggen. Wel is duidelijk dat Charles' broer prins Andrew op 4 juni naar Hannover komt, meldt DPA.

  In Hannover en Groot-Britannië wordt dit jaar royaal stilgestaan bij het feit dat precies 300 jaar geleden keurvorst Georg van Hannover als George I ook op de troon kwam van het Verenigd Koninkrijk. Hij volgde koningin Anne op, die geen levende kinderen had.

  De tentoonstelling in Duitsland heeft een budget van 5,5 miljoen euro en is te zien tot en met 5 oktober in vijf kastelen en musea. De Britse koninklijke familie stelt 30 waardevolle stukken voor de expositie beschikbaar. Nooit eerder heeft Groot-Brittannië zoveel uitgeleend voor een expositie, zei projectmanager Katja Lembke, tevens directeur van het Landesmuseum Hannover. Ze zegt dat er nog steeds nauwe banden bestaan tussen Groot-Brittannië en Hannover.

  5 mei 2014 - 16:02