×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Charles als scheidsrechter

  Prins Charles als scheidsrechter

  Speerwerpen is niets voor prins Charles. Het gooien van boomstammen daarentegen heeft zijn volle aandacht en belangstelling. De prins ontbreekt zaterdag dan ook op de voorlaatste dag van de Gemenebestspelen in Glasgow, waar onder meer het speerwerpen op het pogramma staat, maar is te vinden in Caithness, voor de British Legion Mey Highland Games.


  Prins Charles is zelfs scheidsrechter bij het touwtrekken. Charles, in Schotland bekend als de hertog van Rothesay, zet de traditie voort die is begonnen door zijn in 2000 overleden grootmoeder koningin Elizabeth. Die woonde in de zomer de traditionele Schotse sportwedstrijden bij die werden gehouden bij haar vakantieverblijf het kasteel van Mey. Charles is nu ‘chieftain’ van het evenement, waarbij onder meer ook volksdansen op het programma staat.

  Charles gaat elk jaar wel een paar dagen naar het kasteeltje dat hij erfde van zijn grootmoeder en dat nu ook kan worden gehuurd. De rest van de zomer verblijft hij graag – al of niet met echtgenote Camilla, die ook nog verplichtingen heeft aan haar kinderen en kleinkinderen uit haar eerste huwelijk – in zijn eigen Schotse residentie Birkhall. Vissen, jagen, wandelen en schilderen behoren daar tot zijn favoriete bezigheden.

  1 augustus 2014 - 13:50