×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Charles aanwezig bij heiligverklaring

  Canonisatie van John Henry Newman door paus

  Prins Charles aanwezig bij heiligverklaring

  Prins Charles heeft zondag in het zonnige Rome een speciale mis bijgewoond. Op het Sint Pietersplein was hij getuige van de canonisatie, oftewel de heiligverklaring, van kardinaal John Henry Newman door paus Franciscus.

  Na aankomst in het Vaticaan had Charles eerst een korte ontmoeting met de paus. De twee hadden elkaar al eerder ontmoet, voor het laatst in 2017. Na het onderonsje was het tijd voor de mis. Franciscus’ voorganger, Paus Benedictus XVI, had Newman in 2010 tijdens zijn bezoek aan het Verenigd Koninkrijk al zalig verklaard. Eerder dit jaar stemde paus Franciscus in met de heiligverklaring, die tegelijk plaatsvond met nog vier anderen. Hierna brengt Charles een bezoekje aan de Pauselijke Universiteit Urbaniana waar Newman studeerde en zich voorbereidde op het rooms-katholieke priesterschap.

  De Engelsman Newman (1801-1890) was theoloog en dichter, aanvankelijk een Anglicaanse priester en professor in Oxford en daarna een rooms-katholieke priester en kardinaal. Hij was ook oprichter van de Katholieke Universiteit van Ierland in Dublin. Charles omschreef hem als een “belangrijke Brit, een belangrijke geestelijke en een heilige die de kloof tussen tradities wist te overbruggen”.

  13 oktober 2019 - 17:21