×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Harry bereikt Zuidpool met gewonde veteranen

  Na barre tocht van 3 weken

  Harry bereikt Zuidpool met gewonde veteranen

  De Britse prins Harry heeft vrijdag de Zuidpool bereikt met een groep van 12 gewonde veteranen. Om precies 13.00 uur (Nederlandse tijd) kwam de expeditie aan op de pool, nadat Harry en de veteranen 3 weken lang met sleden achter zich over het gure continent hadden gelopen.


  De 'Walking with the Wounded'-expeditie bestond uit Britten, Amerikanen, Australiërs en Canadezen die gewond zijn geraakt in Afghanistan of Irak. Ze hebben circa 350 kilometer getrokken over de ijzige vlakte.

  "Ons doel was om te laten zien dat jonge mannen en vrouwen van onze bewapende strijdkrachten ondanks hun verwondingen nog grootse dingen kunnen bereiken'', zei de expeditieleider Ed Parker tegen de BBC.

  Prestatie

  De teams van de verschillende landen waren enige tijd met een race bezig, maar door het moeilijk begaanbare terrein werd dat wedstrijdelement geschrapt.

  Prins Harry noemde in een blog onder anderen zijn teamgenoot Duncan Slater, een sergeant die in Afghanistan beide benen verloor door een bermbom. Volgens de prins vindt Slater 'gewoon lopen naar de Zuidpool nog niet uitdagend genoeg, waardoor hij erg heeft genoten van de race'.

  "Om onder deze omstandigheden zonder benen te lopen, is op zichzelf al een verbazingwekkende prestatie'', aldus Harry, die zelf tweemaal is uitgezonden naar Afghanistan.

  13 december 2013 - 16:29