×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • “Prins Andrew zou de gevangenis in moeten”

  De zoon van koningin Elizabeth ligt weer onder een vergrootglas

  “Prins Andrew zou de gevangenis in moeten”

  Virginia Giuffre Roberts, een slachtoffer van de van kindermisbruik verdachte multimiljonair Jeffrey Epstein, heeft opnieuw uitgehaald naar de Britse prins Andrew. Volgens haar zou de zoon van koningin Elizabeth de gevangenis in moeten.

  Roberts beschuldigt Andrew er al jaren van dat hij meedeed met de praktijken van Epstein, die haar opdracht gaf seks te hebben met machtige mannen uit de kring rond hem. De vrouw hoopt nu dat al die mannen alsnog worden beboet voor hun daden. “Prins Andrew zou de gevangenis in moeten”, aldus Roberts in een interview met 60 Minutes Australia. “Al is het de vraag of dat ooit gebeurt. Waarschijnlijk niet.”

  In het programma vertelt Roberts uitgebreid over wat haar naar eigen zeggen is overkomen. Ze had als minderjarige gedwongen seks met “miljardairs, politici en de elite van de wereld”. “Wat zij hebben gedaan is gruwelijk. Er is geen deel van mijn lichaam dat niet is misbruikt.”

  Vergrootglas

  De vrouw wees Andrew in 2014 in een verklaring voor de rechtbank ook al aan als misbruiker. De zaak kwam recent weer aan het rollen nadat Epstein was aangehouden op beschuldiging van het misbruiken van tientallen minderjarigen. In augustus pleegde de multimiljonair zelfmoord in zijn cel.

  Epstein en Andrew waren bevriend met elkaar. Door de beschuldigingen ligt de prins weer onder een vergrootglas. Hij heeft zelf altijd ontkend weet te hebben gehad van het misbruik door Epstein.

  6 november 2019 - 09:53