×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Andrew wil meer status voor dochters

  Prins Andrew wil meer status voor dochters

  Prins Andrew wil koningin Elizabeth overtuigen om de toekomstige echtgenoten van zijn dochters graafschappen te geven.


  De 56-jarige royal – de tweede zoon van de Britse vorstin en haar derde kind – heeft zijn moeder en zijn oudere broer prins Charles gevraagd om de status van zijn dochters prinses Beatrice en prinses Eugenie en hun partners te verbeteren. Dit 'omdat hij niet wil dat zijn kleinkinderen worden gezien als lagere klasse of "gewone mensen"', zo schrijft Daily Mail.

  Een koninklijke overeenkomst zorgt ervoor dat alle kinderen van de monarch aanspraak maken op de titel van koninklijke hoogheid, die dan vervolgens door haar kleinkinderen van zoonkant wordt overgeërfd. Als Beatrice (28) en Eugenie (26) trouwen met niet-aristocraten zullen hun kinderen geen recht hebben op de titel, iets waar Andrew het niet mee eens is.

  In Groot-Brittannië woedt recentelijk een discussie over de vraag of Andrew's dochters – zevende en achtste in de rij van troonopvolging – alle koninklijke plichten moet worden gegeven, gefinancierd moeten worden door de belastingbetaler en in de appartementen in Kensington Palace mogen verblijven. Naar verluidt zou de 90-jarige Elizabeth niet weten wat te doen met de kwestie en heeft ze haar privé-secretaris gevraagd om met een oplossing te komen.

  8 december 2016 - 14:44