×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Andrew overweegt publieke verklaring’

  Tijdens bezoek aan World Economic Forum in Davos

  Prins Andrew overweegt publieke verklaring’

  Prins Andrew overweegt deze week voor het eerst in het openbaar te spreken over de beschuldigingen aan zijn adres. Dat meldt The Guardian. De hertog van York zou dat donderdag willen doen bij zijn bezoek aan het World Economic Forum in het Zwitserse Davos.


  De tweede zoon van koningin Elizabeth is in opspraak geraakt doordat een Amerikaanse vrouw heeft verklaard dat ze als minderjarige meerdere keren werd gedwongen tot seks met de prins. Andrew ontkent dat hij seks met haar heeft gehad. Ook Buckingham Palace heeft herhaaldelijk laten weten dat de beschuldigingen niet op waarheid zijn gebaseerd.

  Andrew is deze week in de marge van de economische top in Davos aanwezig bij een receptie voor zijn project Pitch@Palace, dat jonge ondernemers een podium geeft. Het is zijn eerste publieke optreden sinds het schandaal in januari wereldnieuws werd. De Britse prins zou overwegen televisieploegen uit te nodigen voor het evenement. Hij geeft daar een toespraak over het Britse bedrijfsleven.

  Zijn medewerkers vinden naar verluidt dat prins Andrew door de media gewoon toe te laten, toont dat hij zich niet van de wijs laat brengen door de ophef. Een woordvoerder van het koningshuis wil tegen The Guardian niet zeggen of de prins inderdaad van plan is met een verklaring te komen en weigert te speculeren over de mogelijke inhoud.

  19 januari 2015 - 10:15