×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Andrew loopt belangrijke promotie mis

  Vanwege juridisch onderzoek

  Prins Andrew loopt belangrijke promotie mis

  Volgens de Daily Express heeft Andrew zelf aan het ministerie van Defensie voorgesteld om zijn promotie uit te stellen tot het moment waarop hij weer actief is voor het koningshuis.


  Prins Andrew krijgt ter gelegenheid van zijn zestigste verjaardag niet de gebruikelijke automatische bevordering tot admiraal. Dat berichten Britse media op basis van gesprekken met Buckingham Palace. De hertog van York, die op 19 februari jarig is, is sinds zijn 55e viceadmiraal en komt nu in aanmerking voor rangsverhoging.

  Uitstellen

  Prins Andrew, die een groot deel van zijn leven werkzaam was bij de Royal Navy, heeft volgens de Daily Express zelf aan het ministerie van Defensie voorgesteld om zijn promotie uit te stellen tot het moment waarop hij weer actief is voor het koningshuis. Zoals bekend legde de tweede zoon van koningin Elizabeth vorig jaar november al zijn taken neer, mede als gevolg van een omstreden tv-interview over zijn vriendschap en contacten met de Amerikaanse zakenman en zedendelinquent Jeffrey Epstein.

  LEES OOK:

  Juridisch onderzoek

  Volgens Andrew was dat een ‘voorlopig’ en ‘vrijwillig’ terugtreden, maar hij werd door zijn moeder en oudste broer prins Charles voor het blok gezet. Zolang Andrews naam nog verbonden is aan het juridisch onderzoek dat in Amerika loopt naar de handel en wandel van Epstein, die vorig jaar werd opgepakt en daarna zelfmoord pleegde in zijn cel, kan van terugkeer binnen ‘The Firm’ geen sprake zijn. Veel waarnemers denken dat het imago van de prins zo beschadigd is, dat er van openbare taken helemaal geen sprake meer kan zijn.

  Feest afgelast

  Het verjaardagsfeest dat zou worden gehouden in Buckingham Palace en waarvoor onder meer alle goede doelen die Andrew steunde, zouden worden uitgenodigd, is afgelast. De meeste organisaties en instellingen hebben zich sinds eind vorig jaar ook gedistantieerd van de hertog van York. De Britse regering en lokale autoriteiten worstelen nog met de vlaginstructie voor de verjaardag van Andrew. Het uithangen van de vlag wordt door velen als ongepast gezien.

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  7 februari 2020 - 16:18