×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Andrew komt terug op eerdere belofte

  Wil niet meer meewerken aan onderzoek naar Jeffrey Epstein

  Prins Andrew komt terug op eerdere belofte

  De Amerikaanse justitie doet grootschalig onderzoek naar zakenman en zedendelinquent Epstein en rekende op de medewerking van Andrew.


  Andrew en Jeffrey waren bevriend, iets dat hem duur kwam te staan toen hij hierover op niet al te handige wijze sprak. Dat gebeurde in een interview met de BBC afgelopen november. De schade aan zijn persoon leek toen onherstelbaar, maar Andrew zegde in elk geval wél toe om zijn medewerking te verlenen aan een onderzoek naar Epstein.

  Dat heeft hij nu dus ingetrokken, zo meldt de Amerikaanse officier van justitie die zich met de zaak bezighoudt, Geoffrey Berman. “Prins Andrew heeft de deur helemaal dichtgegooid wat betreft vrijwillige medewerking. We bekijken nu welke opties we hebben”, aldus Berman.

  LEES OOK:

  Jeffrey Epstein wordt verdacht van zeer ernstige delicten, waaronder mensenhandel en seksueel misbruik van minderjarige meisjes. Hij pleegde vorig jaar – in de gevangenis waar hij zijn proces moest afwachten – zelfmoord. Prins Andrew is overigens niet beschuldigd van strafbare feiten.

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

   

  10 maart 2020 - 09:36