×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Andrew gelinkt aan tweede ‘foute’ zakenman

  Hertog van York heeft nog niet gereageerd op de kwestie

  Prins Andrew gelinkt aan tweede ‘foute’ zakenman

  Prins Andrew wordt weer gelinkt aan een van verkrachting beschuldigde zakentycoon.


  De hertog van York zou ooit hebben gelogeerd bij de Fins-Canadese modemagnaat Peter Nygård, die door meerdere vrouwen wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat meldt The Daily Telegraph zaterdag.

  Andrew zou in 2000 met zijn toenmalige echtgenote Sarah Ferguson hebben vertoefd in Nygårds woning op de Bahama’s. Het is nog de vraag of de prins op de hoogte was van de vermeende praktijken van de modemagnaat.

  De 77-jarige miljardair Nygård wordt ervan verdacht meerdere vrouwen op minderjarige leeftijd te hebben verkracht, zo werd vrijdag bekend. Ook zou hij tussen 2008 en 2015 zeker tien vrouwen naar de Bahama’s hebben gelokt met de belofte op een modellencarrière. Daar zou hij ze vervolgens hebben gedwongen tot seksuele handelingen. De rechtszaak tegen Nygård, die alle beschuldigingen ontkent, loopt in New York.

  Pizza

  Andrew heeft nog niet gereageerd op de kwestie. Hij ligt al onder een vergrootglas vanwege zijn banden met Jeffrey Epstein. De Amerikaanse miljardair en veroordeelde zedendelinquent, met wie de prins was bevriend, pleegde vorig jaar zelfmoord in zijn cel in afwachting van een nieuwe strafzaak wegens seksueel misbruik. Andrew gaf in november een veelbesproken interview over zijn vriendschap met Epstein. De tweede zoon van koningin Elizabeth zei onder meer dat hij niet op de hoogte was van de seksueel grensoverschrijdende praktijken van zijn steenrijke vriend. Ook ontkende Andrew dat hijzelf seks had met een minderjarige. Hij zei zich niet te kunnen herinneren haar ooit te hebben ontmoet. Ondanks foto’s waarop hij samen met het meisje te zien is. De ontmoeting zou hebben plaatsgevonden op 10 maart 2001, maar Andrew zat toen naar eigen zeggen in een pizzatent in Woking.

  Nadat de BBC het interview uitzond, ontstond veel commotie rondom de al weinig geliefde Andrew. De prins legde naar aanleiding van alle ophef zijn koninklijke taken neer en verdween uit de spotlights.

  15 februari 2020 - 13:07