×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Andrew breekt skivakantie af

  Voor spoedoverleg na beschuldigingen seksueel misbruik

  Prins Andrew breekt skivakantie af

  Prins Andrew heeft zijn skivakantie in het Zwitserse Verbier afgebroken voor spoedoverleg in Londen. Dat meldden diverse Britse media zondag. De tweede zoon van koningin Elizabeth is in opspraak geraakt doordat een Amerikaanse vrouw heeft verklaard dat ze als minderjarige enkele malen gedwongen was tot seks met de prins. Buckingham Palace heeft inmiddels de aantijgingen al twee keer zeer nadrukkelijk van de hand gewezen.


  Zondagskranten toonden foto’s van Andrew met de betrokken vrouw die enkele jaren geleden al een uitgebreid interview had gegeven aan The Mail on Sunday. Toen was niets gemeld over seks met de prins die ze drie keer zou hebben ontmoet, in Londen, New York en op de Amerikaanse Maagdeneilanden. De ontmoetingen waren gearrangeerd door de miljardair Jeffrey Epstein, een vriend van de prins.

  Epstein, die een voorkeur had voor zeer jonge meisjes, heeft in 2008 een schikking getroffen met de federale aanklagers. Die zagen af van verder onderzoek naar zijn handelen in ruil voor een betekenis over het bieden van geld aan een minderjarige voor seks. Epstein zat daarvoor 13 maanden in de cel. Andere meisjes die in de loop der jaren door hem waren geronseld waren woest over die schikking, en begonnen een zaak tegen de aanklagers.

  Ontmoetingen

  De beschuldiging aan het adres van Andrew komt voort uit die al jaren lopende civiele zaak. Virginia Roberts, door de Amerikaanse rechtbank aangeduid met Jane Doe 3 om haar identiteit te beschermen, wil zich aansluiten bij de zaak tegen de aanklagers en heeft in een verzoekschrift gemotiveerd waarom. Dat ze in opdracht van Epstein seks had met de prins is één van de redenen. In The Mail on Sunday is in detail beschreven hoe de ontmoetingen werden geregeld. Virginia was destijds 17.

  Prins Andrew raakte eerder al in opspraak door zijn vriendschap met Epstein die hij ook bleef zien nadat die was veroordeeld. De prins stond in zijn jonge jaren bekend als ‘randy Andy’ ('hitsige Andy') vanwege zijn veelvuldige vluchtige relaties, en na zijn huwelijk en echtscheiding heeft hij volgens de Britse media weer menig avontuurtje gehad. Dat maakt dat Andrews ontkenningen ook niet zonder meer voor waar worden aangenomen. Virginia, die in Australië woont en moeder is van 3 kinderen, heeft al aangekondigd hard te zullen vechten om haar verhaal erkend te krijgen.

  5 januari 2015 - 09:30