×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prijs kinderprogramma voor William en Kate

  Prijs kinderprogramma voor William en Kate

  Het BBC-kinderprogramma Blue Peter heeft Prins William en zijn echtgenote Kate onderscheiden met hun jaarlijkse award. De hertog en hertogin van Cambridge kregen de gouden Blue Peter-speld voor hun liefdadigheidswerk die het uit de taboesfeer halen en bespreekbaar maken van psychische problemen promoot.


  Het koninklijk echtpaar was speciaal voor de uitreiking afgereisd naar de studio om de prijs in ontvangst te nemen. In het dankwoord aan de presentatoren Lindsey Russell and Radzi Chinyanganya zei William: 'Wow, dat is prachtig, een onderscheiding van Blue Peter. Dank jullie wel!'

  Eerdere winnaars van de prijs waren Sir David Attenborough, J.K. Rowling, Mary Berry, David Beckham en koningin Elizabeth.

  Blue Peter is het langstlopende kindertelevisieprogramma ter wereld. Het wordt al sinds 1958 door de BBC uitgezonden. De aflevering met de uitreiking wordt donderdag uitgezonden op de zender CBBC.

  14 december 2017 - 09:31