×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Poster op schoolbus roept prins Andrew op met FBI te praten

  "Als je deze man ziet, vraag hem dan alsjeblieft om de FBI te bellen"

  Poster op schoolbus roept prins Andrew op met FBI te praten

  Gloria Allred, de advocate van een paar vermeende slachtoffers van Jeffrey Epstein, doet er alles aan om te zorgen dat prins Andrew met de FBI gaat praten.


  Zo heeft Allred vrijdag zelfs een Amerikaanse gele schoolbus langs Buckingham Palace laten rijden met daarop een poster die de prins moet aanzetten om mee te werken aan de misbruikzaak tegen zijn voormalige vriend.

  “Als je deze man ziet, vraag hem dan alsjeblieft om de FBI te bellen om hun vragen te beantwoorden”, staat op de poster met een foto van de hertog van York. Ook het telefoonnummer van de FBI en haar website heeft Allred voor het gemak op het plakkaat gezet, zo is te zien op foto’s die verschillende Britse media delen.

  De oproep van de advocate komt nadat openbaar aanklager Geoffrey Berman vorige maand zei dat de prins niet bereikbaar was voor de FBI, terwijl hij in november in het beroemde BBC-interview juist zijn volledige medewerking had toegezegd. Een paleisbron ontkende dit vervolgens en zei dat de zoon van koningin Elizabeth nog niet was benaderd.

  Ophef

  Andrew ligt al jaren onder vuur vanwege zijn banden met Epstein. De Amerikaanse miljardair en veroordeelde zedendelinquent, met wie de prins was bevriend, pleegde vorig jaar zelfmoord in zijn cel in afwachting van een nieuwe strafzaak wegens seksueel misbruik. In het gesprek met de BBC sprak Andrew over de vriendschap. De prins kreeg na het interview veel kritiek. Zo zou hij te weinig empathie hebben getoond voor de vermeende slachtoffers van de zakenman.

  De prins legde naar aanleiding van alle commotie zijn koninklijke taken neer en verdween uit de spotlights. Zijn zestigste verjaardag werd woensdag dan ook stilletjes gevierd.

  22 februari 2020 - 12:23