×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Philip zei Andrew kritiek te incasseren

  Gespannen ontmoeting tussen vader en zoon

  Philip zei Andrew kritiek te incasseren

  Prins Philip (98) heeft zijn zoon Andrew (59) verteld dat hij alle kritiek "moet incasseren", omdat die laatste alles waar de Britse koninklijke familie voor staat in gevaar heeft gebracht.


  Dat schrijft The Telegraph donderdag. De ontmoeting tussen de twee, die plaatsvond op landgoed Sandringham, omschrijft de krant als “gespannen”.

  Andrew ligt onder vuur vanwege zijn vriendschap met de eerder dit jaar door zelfmoord om het leven gekomen Jeffrey Epstein. De Amerikaanse miljardair misbruikte jarenlang minderjarige meisjes en leende hen uit aan vrienden, onder wie naar verluidt Andrew. Naar aanleiding van alle geruchten gaf de Britse prins onlangs een interview, maar dat pakte averechts uit. De kritiek nam alleen maar toe, waarop Andrew op aandringen van koningin Elizabeth al zijn openbare functies neerlegde.

  “Er was geen geschreeuw, maar Philip heeft Andrew op niet mis te verstane wijze verteld dat hij in het belang van de koninklijke familie een stap terug moest doen”, zo schrijft de Britse krant op basis van een bron. Philip zou niet houden van een publiek proces, maar hij realiseerde zich naar verluidt dat Andrews gedrag een grote bedreiging vormde voor het Britse koningshuis.

  6 december 2019 - 16:11