×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Philip samen met Elizabeth op pad

  Philip samen met Elizabeth op pad

  Prins Philip heeft dinsdag zijn vrouw koningin Elizabeth vergezeld bij een bezoek aan Pangbourne College dat dit jaar haar eeuwfeest viert. Het was het eerste openbare optreden van de hertog van Edinburgh sinds de aankondiging van zijn pensionering na de zomer. Prins Philip wordt volgende maand 96 jaar.


  Koningin en prins woonden een dankdienst bij in de Falkland Islands Memorial Chapel ter ere van het honderd jarig bestaan van de school. Paungbourne College is in 1917 opgericht om jongens op te leiden tot officier bij de koopvaardij en de Koninklijke Marine. Maar met het afnemen van het belang van de koopvaardij veranderde de opleiding van koers. Sinds 1969 is het een gemengde, meer op gewone vakken gerichte school geworden. De leerlingen dragen nog wel altijd marine-uniformen.

  Koningin Elizabeth bezocht Pangbourne College vier keer eerder. De eerste keer was in 1943, tijdens de Tweede Wereldoorlog toen ze nog prinses was.

  9 mei 2017 - 21:08