×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Opa Charles op bezoek in Duitsland

  Vele cadeaus voor de nieuwe kleinzoon

  Opa Charles op bezoek in Duitsland

  Het bezoek van Charles en Camilla aan Duitsland staat in het teken van de goede banden tussen het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, maar ook de maandag geboren ‘baby Sussex’ is alom aanwezig. Charles kreeg cadeautjes voor zijn derde kleinzoon, het eerste kind van prins Harry, en werd door omstanders veelvuldig ‘opa’ genoemd.

  Ook tijdens de officiële programmaonderdelen is de baby nooit ver weg. Zo kwam de Duitse president Frank-Walter Steinmeier met een teddybeer op de proppen toen hij Charles en Camilla op ‘zijn’ Slot Bellevue verwelkomde voor een kopje thee. Voordat Charles aanschoof bij bondskanselier Angela Merkel liet hij de verzamelde pers weten dolblij te zijn met de geboorte van het kind, dat hij nog niet heeft mogen ontmoeten.

  Nadat Charles een krans had gelegd bij het monument voor de Berlijnse luchtbrug, dat de geallieerden eert die tijdens de Tweede Wereldoorlog voedsel naar West-Berlijn vlogen, hingen de prins van Wales en zijn vrouw de toerist uit. De burgemeester van Berlijn nam het stel mee naar de Brandenburger Tor, hét symbool van de stad. Daar waren veel Duitsers op de been om de prins en de hertogin te zien. Charles en Camilla namen de tijd om handjes te schudden en veel felicitaties in ontvangst te nemen.

  ’s Avonds woonden Charles en Camilla een verjaardagsfeestje voor koningin Elizabeth bij. Dat het partijtje geheel plasticvrij was, beviel natuurliefhebber Charles ongetwijfeld. De prins maakt zich al jarenlang zorgen over milieuverontreiniging. Bovendien kregen hij en Camilla vrijwel alleen lokale producten voorgeschoteld. Alleen het Welshe lam kwam van ver.

  8 mei 2019 - 11:29