×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Oom van Catherine praat over haar opa’s dood

  Grootvader Hertogin van Cambridge worstelde met MSA

  Oom van Catherine praat over haar opa’s dood

  Een oom van Catherine heeft voor het eerst gesproken over de tragische dood van zijn vader, de opa van Catherine. De oom onthulde dat Catherines grootvader acht jaar heeft geworsteld met de neurologische aandoening MSA. Die wordt veroorzaakt door het afsterven van zenuwcellen in de hersenen.


  "Mijn vader was een levendige persoonlijkheid", zei Gary Goldsmith (49). Maar MSA ontnam hem al zijn lichamelijke en geestelijke vermogens. "Het was hartverscheurend om te zien", aldus Goldsmith in London Evening Standard.

  De ziekte werd in 1995 bij grootvader Ronald vastgesteld. Hij overleed uiteindelijk in 2003 op 72-jarige leeftijd. De aandoening is niet erfelijk.

  Enorme schok

  "Ook al was hij al 8 jaar ziek, toch was het een enorme schok toen hij overleed", zegt Goldsmith. Hij was er al erg slecht aan toe toen Catherine een relatie kreeg met prins William. Hun huwelijk heeft hij dan ook niet meer mee kunnen maken. "Hij had het geweldig gevonden", meent Catherines oom.

  Gary Goldsmith heeft een stichting opgericht om geld in te zamelen voor mensen die lijden aan de progressieve aandoening. Hij heeft zijn eerste sponsoractie al opgezet. De oom maakt deel uit van een 8-koppig team dat een driesteden-fietstocht houdt van Londen naar Amsterdam en Brussel. Het team begon woensdag aan de tocht van 580 kilometer. De fietsers hadden vrijdag ruim 3700 van de gewenste 4300 euro ingezameld.

  30 mei 2014 - 16:56