×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ook Tower of London moet eraan geloven: gesloten tot nader order

  De brug is opgehaald en het gebouw voor onbepaalde tijd niet te bezoeken

  Ook Tower of London moet eraan geloven: gesloten tot nader order

  Het was wellicht een kwestie van tijd: 1 van dé trekpleisters van Londen, de Tower, is nu ook gesloten voor publiek. "Met pijn in ons hart halen we de brug op", staat in een Twitter-berichtje.


  “Dit bijzondere gebouw heeft al heel veel doorstaan en ook hier zullen we van herstellen. We doen dit om onze bezoekers en medewerkers te beschermen”, valt te lezen. In de Tower liggen onder meer de kroonjuwelen bewaard.

  Naast deze populaire plek voor toeristen, gaan ook veel paleizen dicht voor bezoek. Kensington Palace heeft de deuren reeds gesloten. Dit is het paleis waar prins William woont met zijn gezin.

  Lees ook:

  Op het Twitter-account van de Tower wordt af en toe een berichtje geplaatst met een update. Zo geeft het team aan dat er goed gezorgd wordt voor dingen die de plek zo kenmerkend maken. Als voorbeeld worden de zwarte raven genoemd. “Tijdens jullie afwezigheid, beloven wij goed voor de raven te zorgen.” En ook de geschiedenislessen gaan door, op het account. Dus als je je verveelt: lees gerust over spion en ontdekkingsreiziger Walter Raleigh die lang geleden 13 jaar gevangen zat in de Tower.

  https://twitter.com/TowerOfLondon/status/1240655375344570368

   

  Bron: ANP, Twitter. Beeld: Twitter @TowerOfLondon

  20 maart 2020 - 11:38