×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ontwerp munt voor record Elizabeth onthuld

  Ontwerp munt voor record Elizabeth onthuld

  Het ontwerp van de speciale munt ter ere van koningin Elizabeths record als langst regerende Britse monarch is bekend. Op de munt komen vijf portretten van Elizabeth te staan die sinds haar aantreden in 1952 op de munt prijkten. Dat meldt BBC.


  Op 9 september neemt Elizabeth het record over van haar betovergrootmoeder Victoria, die 63 jaar en 216 dagen koningin was. Om dit hoogtepunt te vieren, heeft de Britse Koninklijke Munt een speciale munt aangekondigd. De gedenkmunt met alle vijf portretten is ontworpen door Stephen Taylor. Onder de portretten is de tekst 'the longest reign' gegraveerd.

  De munt wordt in beperkte oplage gemaakt en is 20 pond waard, weet BBC. Eerder dit jaar werd het vijfde, en misschien wel laatste muntportret van een oudere Elizabeth (89) al onthuld, het vorige ontwerp stamde uit 1998. Op die munt waren nog de initialen IRB te zien, van Ian Rank-Broadley die het portret ontwierp. Op het laatste en meest recente portret staan de initialen JC te staan, van de ontwerper Jody Clark.

  1 september 2015 - 17:16