×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Online richtlijnen na haat naar hertoginnen

  Brits koningshuis vormt barricade voor internettrollen

  Het Britse koningshuis neemt een nieuwe stap om seksistische, racistische en andere kwetsende commentaren op de social media-accounts van het hof te voorkomen. Als volgers zich niet aan de regels houden worden ze geblokkeerd of zelfs aangegeven bij de politie met risico op vervolging.

  Het Britse hof heeft maandag de nieuwe richtlijnen uitgegeven en hoopt zo “een veilige omgeving” op de kanalen op Twitter en Instagram te creëren waar iedereen “beleefd, vriendelijk en respectvol” met elkaar omgaat.

  Aanleiding voor de regels is het schriftelijke geweld dat vooral gericht is aan het adres van Kate, hertogin van Cambridge, en Meghan, hertogin van Sussex. Eerder werd al bekend dat het personeel op Kensington Palace er een dagtaak aan heeft om alle commentaren te filteren. Het probleem werd zo groot dat ook de hulp is ingeroepen van Instagram.

  Vorige maand riep Sarah Ferguson, de voormalige echtgenote van de Britse prins Andrew, technologiebedrijven op om harder op te treden tegen online-misbruik. “Ik ga bijna nooit ‘onder de streep’ op sociale media of nieuwswebsites en lees de commentaren van mensen niet”, schreef ze in een open brief. “Neem een kijkje op zo’n website, en je zult buitengewoon beledigende commentaren zien die niet alleen gericht zijn op publieke figuren, maar ook op andere internetgebruikers. Zelfs de meest verschrikkelijke vormen van seksisme, racisme en homofobie zijn aan de orde van de dag.”

  4 maart 2019 - 17:53