×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ongeboren baby zorgt nu al voor onrust

  Tabloid Daily Mirror verontwaardigd zijn lezers

  Ongeboren baby zorgt nu al voor onrust

  Het Britse tabloid heeft maandag veel mensen kwaad gekregen door het plaatsen van een scherpe column over de aanstaande gezinsuitbreiding bij William en Catherine. 'Hebben we echt nog een koninklijke baby nodig? We hebben er toch zeker wel genoeg. Het is niet alsof we binnenkort een tekort hebben', schreef Susie Boniface onder haar pseudoniem Fleet Street Fox.


  In haar betoog geeft de columnist tal van redenen aan waarom er geen enkele reden is voor blijheid nu prins George en prinses Charlotte er een broertje of zusje bij krijgen. Ze haalt de geschiedenis erbij en laat zien dat 'extra' koninklijke kinderen in het verleden tot moord en doodslag hebben geleid.

  'De traditionele behoefte aan een troonopvolger en één reserve is nu al niet nodig. De leden van de koninklijke familie leven zo lang dat er eerder behoefte is aan reserve-onderdelen,' zo schrijft ze. Boniface gooit er tot woede van de lezers, die er een aanval inzien op de monarchie, nog een paar schepjes bovenop. Ook het klimaat zou gebaat zijn met een kleine koninklijke familie en uiteraard ook de Britse schatkist die al die 'royals' maar moet onderhouden.

  'Een kind minder scheelt 58,6 ton koolmonoxide uitstoot per jaar,' citeert ze een studie van de universiteit van de universiteit van Lund in Zweden. Volgens de columnist voeren de leden van de koninklijke familie ook niet veel uit. Prins Charles had weliswaar 530 optredens, maar daarvoor had hij maar 139 dagen nodig: een werkweek van 2,6 dagen. Catherine en William doen al helemaal niks, en zitten opgesloten in een gouden kooi: 'Het koningshuis is de langst lopende serie van Big Brother.'

  Haar conclusie is dan ook: 'Nog een koninklijke baby erbij is een slecht idee.' De Daily Mirror verspreidde de prikkelende stellingname zelf, om vervolgens alle boze reacties binnen te harken. En zo heeft de ongeboren baby al voor de eerste rimpels in de vijver van Kensington Palace gezorgd.

  5 september 2017 - 09:44