×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Onderzoek naar beledigen prins George

  Onderzoek naar beledigen prins George

  De British Council gaat de uitlatingen van een van haar medewerkers over prins George onderzoeken. De vrouw, Angela Gibbins, noemde de jonge Britse prins op Facebook een voorbeeld van 'white privilege', ofwel een bevoorrechte blanke.


  De British Council bevordert educatieve mogelijkheden en culturele relaties tussen mensen uit het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld. Afdelingshoofd Gibbins reageerde op het sociale medium op een foto van de zoon van William en Kate, waar iemand bij had geschreven: "Ik weet dat hij pas twee jaar oud is, maar prins George ziet er nu al uit als een enorme eikel". Gibbins schreef dat de grijns van de intussen driejarige prins aangeeft dat hij 'koninklijk, rijk en bevoordeeld is en nooit moeilijkheden en ontberingen zal moeten doorstaan in zijn leven'.

  Haar werkgever heeft aangegeven dat de opmerking is gemaakt op een privéaccount en geen verband houdt met de British Council of haar standpunten vertegenwoordigt. Desondanks volgt er een onderzoek naar de uitlatingen.

  27 juli 2016 - 07:19