×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Onderbroek koningin Victoria onder de hamer

  Britse vorstin droeg kledingstuk in latere jaren

  Onderbroek koningin Victoria onder de hamer

  Een katoenen onderbroek die is gedragen door de Britse koningin Victoria wordt volgende week geveild. De slip is nu nog eigendom van het Yesterday's World Museum, schrijft de BBC.


  De onderbroek is een ouderwets model met lange pijpjes. Erop staat het monogram van Victoria – VR – geborduurd. De vorstin droeg het kledingstuk aan het einde van haar leven. Ze had toen een fors postuur; met een tailleband van 114 centimeter is het een grote maat onderbroek. Veilingmeester Richard Edmonds: "In haar jongere jaren was ze slanker maar met de jaren nam ook haar kledingmaat toe."

  Naast de slip worden ook nachtjaponnen en kousen geveild. Ze verkeren allemaal in uitstekende staat en brengen naar verwachting enkele duizenden ponden op. Koningin Victoria regeerde Engeland van 1839 tot aan haar dood in 1901.

  2 juli 2015 - 10:31