×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Onbekende trouwfoto’s Charles en Diana geveild

  Assistente van fotograaf bewaarde foto's

  Onbekende trouwfoto’s Charles en Diana geveild

  Het huwelijk van Charles en Diana in 1981 was een grootse happening, die goed werd gedocumenteerd. Maar niet alle beelden zijn destijds naar buiten gekomen. Een reeks foto's die niet eerder werd gepubliceerd, wordt aangeboden op een Amerikaanse veilingsite, meldt The Telegraph.


  Lord Lichfield schoot de plaatjes van de koninklijke familie tijdens de huwelijksreceptie op 29 juli 1981 in Buckingham Palace. Het gaat om een collectie van veertien beelden. Ze werden nooit openbaar gemaakt en ook niet toegevoegd aan het fotoboek dat de prins en prinses na afloop kregen.

  De assistente van Lichfield, Henrietta, ontwikkelde de negatieven en mocht de foto's houden als beloning voor haar werk. Zij heeft ze bewaard in een privéalbum. Tot nu toe heeft slechts een handjevol mensen de foto's – zeven kleur en zeven zwart-wit – gezien.

  Op de foto's is onder meer te zien hoe Diana een van haar bruidsmeisjes optilt nadat het kind is gestruikeld en hoe koningin Elizabeth langs een televisie loopt waarop het publiek buiten voor het paleis wordt uitgezonden. Ze gaan bij de veiling vergezeld van een briefje waaruit de authenticiteit blijkt.

  11 augustus 2015 - 14:22