×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Officieren willen dat Andrew militaire eretitels inlevert

  Een bron van schaamte voor strijdkrachten

  Officieren willen dat Andrew militaire eretitels inlevert

  Verschillende hoge officieren van het Britse leger willen dat prins Andrew zijn militaire eretitels inlevert.


  Volgens The Times is Andrew, zeker na zijn spraakmakende BBC-interview, een bron van schaamte geworden voor de strijdkrachten.

  Andrew was volgens de Britse krant nooit geliefd bij een aantal regimenten waaraan hij is verbonden. Zo verzetten de Grenadier Guards zich in 2017 al tegen de benoeming van de hertog van York, onthult The Times. Andrew werd twee jaar geleden benoemd tot kolonel van de Grenadier Guards. Een rol die hij overnam van zijn vader prins Philip. Het regiment zou gevraagd hebben of een ander lid van het Britse koninklijk huis de titel over kon nemen. Buckingham Palace ging niet op dat verzoek in.

  Andrew heeft al jaren het imago van playboyprins en ligt onder vuur vanwege zijn vriendschap met Jeffrey Epstein. Deze maand gaf de prins een interview over zijn banden met de voor seksueel misbruik veroordeelde Amerikaanse miljardair, die in augustus zelfmoord pleegde in zijn cel. Daarin ontkende Andrew opnieuw dat ook hij zich schuldig maakte aan misbruik. Het gesprek met de BBC had grote gevolgen voor Andrew. Zo werd hij uit zijn kantoor op Buckingham Palace gezet, legde hij zijn openbare functies neer en stopten meerdere instanties hun samenwerking met de prins.

  Of de hertog van York zijn militaire eretitels kan houden, is niet aan het ministerie van Defensie. Koningin Elizabeth gaat over de benoemingen en Buckingham Palace maakte eerder al duidelijk dat Andrew zijn eretitels houdt, ondanks groeiende onrust bij de strijdkrachten. Tegenover The Times hield het paleis de boot af. “Het is niet aan het paleis om namens het ministerie van Defensie of over het toewijzen van militaire titels te spreken.”

  1 december 2019 - 15:22