×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Officiële bezoek prins Andrew wekt woede en verbazing

  Andrew met Sarah en Beatrice bij Chinese ambassadeur

  Officiële bezoek prins Andrew wekt woede en verbazing

  De Chinese ambassadeur in Londen, Liu Xiaming, heeft op sociale media voor opwinding gezorgd door bekend te maken dat hij prins Andrew voor een nieuwjaarsbezoek heeft uitgenodigd en ontvangen.


  Niet alleen dat. Liu Xiaming meldde dat de hertog van York een boodschap had overgebracht van zijn moeder, koningin Elizabeth aan president Xi Jinping en het Chinese volk. “Op het kritieke moment van de strijd tegen het coronavirus, betuig ik mijn oprechte medeleven met het Chinese volk. Ik bid voor de snelle controle en overwinning over het virus”, aldus de Queen.

  Dat Andrew de boodschapper was wekte woede en verbazing. Hij zou immers geen officiële taken meer uitvoeren. En daar leek het nu wel op zo signaleerde ook de Britse media dit weekeinde. Hij kwam bovendien niet alleen naar de residentie van de ambassadeur maar was vergezeld door ex-vrouw Sarah, dochter prinses Beatrice en haar verloofde Edo. Dat bleek uit de foto die Liu Xiaoming na afloop plaatste op Twitter.

  “Hun enthousiasme voor China en hun bijdrage aan de betrekkingen tussen China en het VK worden zeer op prijs gesteld”, aldus de ambassadeur in het fotobijschrift.

  9 februari 2020 - 17:16