×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Obama: Alles lijkt simpeler op internet

  Obama: Alles lijkt simpeler op internet

  De Amerikaanse oud-president Barack Obama heeft in een interview met prins Harry gewaarschuwd voor de risico's van het internet.


  'Mensen kunnen ingekapseld raken in informatie die hun vooroordelen versterkt', stelde hij in het interview met de Britse prins op BBC Radio 4. De politicus riep luisteraars op ook offline contact met mensen te blijven zoeken.

  Obama noemde internet een goede plek om gelijkgestemden te ontmoeten, maar waarschuwde dat online 'alles wordt gesimplificeerd'. 'Als je mensen persoonlijk spreekt, ontdek je dat ze complex zijn', zei hij daarover. Obama zei jongeren op het hart te willen drukken dat een hashtag onvoldoende is om de wereld te veranderen.

  De oud-president stelde dat mensen ook dingen gemeen kunnen hebben met personen waarmee ze het politiek oneens lijken te zijn. 'Misschien ben je voor hetzelfde sportteam', opperde hij. Obama gaf luisteraars nog een andere reden om 'offline' nieuwe contacten te leggen: het is voor mensen lastiger om zich 'vervelend en wreed' te gedragen als ze niet anoniem zijn, concludeerde hij.

  27 december 2017 - 14:02