×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Neef koningin Elizabeth 70 jaar

  Hertog van Gloucester viert verjaardag

  Neef koningin Elizabeth 70 jaar

  De hertog van Gloucester viert dinsdag zijn 70e verjaardag. Hij heeft die titel dit jaar precies 40 jaar. Voor die tijd was de neef van koningin Elizabeth bekend als prins Richard van Gloucester.


  Hij deelt met The Queen dezelfde grootvader, koning George V. Hun vaders waren broers. Als baby ging de amper 4 maanden oude prins Richard in 1944 met zijn ouders vanuit Engeland naar Australië waar zijn vader Henry, op dat moment de hertog van Gloucester, een aantal jaren gouverneur-generaal werd.

  Prins Richard – uiterst rechts op de foto, naast zijn neef Michael en diens echtgenote – was niet voorbestemd om de hertogelijke titel te erven. Hij had namelijk een oudere broer, prins William. Die kwam echter in 1972 bij een vliegtuigongeluk om het leven waardoor Richard 2 jaar later na het overlijden van zijn vader diens titels als ‘Duke of Gloucester, Earl of Ulster en Baron Culloden’ overnam.

  Richard is in 1972 gehuwd met de van oorsprong Deense Birgitte van Deurs, nu de hertogin van Gloucester. Samen heeft het in Kensington Palace wonende paar 3 kinderen. Koningin Elizabeth schakelt haar neef regelmatig in voor koninklijke werkzaamheden. Zo woonde hij eerder deze maand samen met zijn vrouw in Wales de herdenkingsplechtigheid bij ter gelegenheid van de 100e verjaardag van het begin van de Eerste Wereldoorlog en vertegenwoordigde hij de koningin in 2008 bij de kroning van de koning van Tonga.

  26 augustus 2014 - 16:06