×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nederland mag zich vergapen aan ‘duchess Kate’

  Nederland mag zich vergapen aan ‘duchess Kate’

  De hertogin van Cambridge, bij velen beter bekend onder haar meisjesnaam Kate Middleton, is dinsdag in Nederland. De vrouw van de Britse prins William begint haar bezoek met een lunch met koning Willem-Alexander op zijn Villa Eikenhorst in Wassenaar.


  Daarna gaat 'duchess Kate' naar het Mauritshuis in Den Haag. In het museum zijn topstukken te zien uit de kunstcollectie van de Britse koninklijke familie, waaronder werken van Gerard ter Borch, Gerrit Dou, Pieter de Hooch, Gabriël Metsu en Jan Steen. Hoogtepunt van de tentoonstelling uit de Royal Collection is 'De muziekles' van Johannes Vermeer. De hertogin is zelf opgeleid als kunsthistoricus.

  Op de Britse ambassade praat ze aansluitend met mensen van het Trimbos Instituut, dat onderzoek doet naar geestelijke gezondheid en verslaving. Ook bezoekt ze Bouwkeet, een werkplaats in Rotterdam waar jongeren ambachtelijke vaardigheden kunnen leren onder toeziend oog van buurtbewoners.

  Het bezoek aan Nederland is de eerste officiële reis van de hertogin zonder haar man.

  11 oktober 2016 - 09:01