×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Naruhito van Japan ontvangt prins William

  Britse prins legt krans op oorlogsbegraafplaats

  Naruhito van Japan ontvangt prins William

  Prins William zette vrijdag zijn reis door Japan voort. Kroonprins Naruhito van Japan ontving de Britse prins op het Akasaka-paleis in Tokio. Prins William brengt voor het eerst een bezoek aan Japan.


  Zijn voornaamste doelen tijdens het vierdaagse bezoek zijn het versterken van de economische banden tussen de beide landen en het stimuleren van de culturele uitwisseling.

  Hodogaya-kerkhof

  Ook bezocht prins William vrijdag het Hodogaya-kerkhof. Tijdens een korte ceremonie legde de hertog van Cambridge onder meer een krans om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Ook tekende hij het condoleanceregister. Op de geallieerde oorlogsbegraafplaats in Hodogaya liggen 1800 soldaten uit Groot-Brittannië, Australië, Canada, India en Nieuw-Zeeland.

  Er liggen ook 21 Nederlandse krijgsgevangenen begraven. Ze kwamen om toen het schip dat hen naar Japan vervoerde, werd getroffen door een torpedo. In oktober 1991 legden koningin Beatrix en kroonprins Willem-Alexander een krans op de begraafplaats tijdens een staatsbezoek.

  William blijft tot en met zondag in Japan. Daarna reist hij door naar China.

  27 februari 2015 - 10:33