×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Minder publieke optredens van Britse royals

  2013 minder druk dan 2012

  Minder publieke optredens van Britse royals

  De Britse koninklijke familie heeft het afgelopen jaar een kwart minder publieke optredens gehad dan in 2012. Volgens The Telegraph is dit het gevolg van de zwangerschap van de hertogin van Cambridge, het ziekenhuisverblijf van prins Philip en de missie van prins Harry in Afghanistan.


  Bij de start van het jaar was al duidelijk dat 2013 minder druk zou zijn dan 2012, dat erg hectisch was door het jubileum van koningin Elizabeth II en de Olympische Spelen in Londen. Volgens de krant waren er het afgelopen jaar 1061 minder publieke optredens voor 15 leden van de Britse koninklijke familie, deels wegens ziekte en absentie.

  Catherine, de hertogin van Cambridge, trad in 2012 nog 111 maal in het openbaar op. Vorig jaar stonden er 44 openbare optredens rond haar zwangerschapsverlof in haar agenda. Catherine's echtgenoot prins William had vorig jaar 26 minder publieke taken dan in 2012.

  Elizabeth

  Prins Philip, die in 2012 nog 325 publieke afspraken afliep, hield het vorig jaar beperkt tot 184, als gevolg van zijn buikoperatie in juni. Koningin Elizabeth moest een aantal afspraken annuleren toen ze in maart werd opgenomen in het ziekenhuis met symptomen van buikgriep. Haar nicht prinses Alexandra lijdt aan artritis en was daardoor niet in staat meer dan 28 koninklijke taken uit te voeren, terwijl ze in 2012 nog 110 voor haar rekening nam.

  Prins Charles nam in 2013 verreweg de zwaarste last op zijn schouders. Hij had afgelopen jaar 537 publieke optredens.

  2 januari 2014 - 11:00