×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Militairen willen Andrew niet zien bij Trooping the Colour

  "Deelname van Andrew zou reputatie van koningin schaden"

  Militairen willen Andrew niet zien bij Trooping the Colour

  Prins Andrew moet in juni thuisblijven tijdens de volgende viering van Trouping the Colour, de officiële festiviteiten rond de verjaardag van koningin Elizabeth. Dat vinden althans verschillende militaire topfunctionarissen, schrijft The Sunday Times.


  De hertog van York maakte de afgelopen twee jaar deel uit van de militaire parade, waarin hij in zijn rol als kolonel van de Grenadier Guards te paard reed naast prins Charles, prins William en prinses Anne. Andrew nam de functie in 2017 over van zijn vader prins Philip, die met pensioen ging.

  “Deelname van Andrew zou zeer waarschijnlijk de reputatie van de koningin en de monarchie schaden en hij heeft al genoeg problemen veroorzaakt”, zegt een van de militairen tegen de krant. Bronnen binnen het paleis zeggen dat er nog geen beslissing is genomen of Andrew wel of niet meedoet met de parade en aansluitend zijn gezicht zal laten zien tijdens de balkonscène.

  Andrew ligt al enige tijd onder vuur vanwege zijn banden met de van seksueel wangedrag veroordeelde Jeffrey Epstein. De Amerikaanse miljardair was vorig jaar dood aangetroffen in zijn cel, in afwachting van een nieuwe rechtszaak. Hem was onder meer misbruik en mensenhandel met minderjarigen ten laste gelegd. Een van de slachtoffers van Epstein claimt ook gedwongen seks te hebben gehad met prins Andrew, die zijn publieke taken heeft neergelegd.

  Nieuwe aanval

  Verschillende boulevardkranten openen zondag overigens weer de aanval op Andrew. Een voormalig beveiliger zet in de Mail on Sunday vraagtekens bij zijn verklaring waar hij op 10 maart 2001 was, de avond waarop hij seks zou hebben gehad met Virginia Giuffre, toen nog minderjarig. Andrew zei zich niet te kunnen herinneren de vrouw ooit te hebben ontmoet, ondanks foto’s waarop hij samen met haar te zien is, en stelde dat hij toen alleen naar een pizzatent in Woking was geweest. Volgens de beveiliger was Andrew echter weg en keerde de hertog van York pas in “de vroege ochtend” terug op Buckingham Palace. The Sun brengt een verhaal op basis van een man die zou hebben gezien dat Andrew Giuffre zou hebben betast in een zwembad van Epstein.

  23 februari 2020 - 16:38