×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Merendeel Canadezen wil niet meebetalen aan beveiliging Sussexes

  De veel gezochte rust valt tot nu toe wel een beetje tegen

  Meer dan driekwart van de Canadezen vindt niet dat Canada moet betalen voor de beveiliging van prins Harry en zijn vrouw Meghan.


  Dat blijkt uit een nieuwe peiling van de Canadese tv-zender CTV waarvoor 1003 mensen waren ondervraagd.

  Sinds de hertog en hertogin van Sussex bekendmaakten een stapje terug te doen binnen het Britse koningshuis en deels in Canada gaan wonen, wordt gespeculeerd wie verantwoordelijk zou zijn voor de kosten voor hun beveiliging. Als het aan 77 procent van de ondervraagden ligt, is dat niet Canada. Slechts 19 procent vindt het prima om er wel voor op te draaien en de rest heeft er geen sterke mening over.

  De ondervraagde Canadezen zijn wel overwegend positief over hun land als constitutionele monarchie. Zo staat 40 procent er nog steeds achter dat koningin Elizabeth hun staatshoofd is en steunt 28 procent dat “min of meer”.

  Rust

  Onlangs was al een online petitie gestart tegen de betaling van de beveiliging van de Sussexes. De duizenden handtekeningen waren aangeboden bij de Canadese minister-president Justin Trudeau. Hij maakte echter eerder wel al bekend dat Canada de kosten voor Harry en Meghan’s beveiliging op zich zou nemen.

  Harry, Meghan en hun zoontje Archie verblijven sinds een paar weken in hun nieuwe thuisland. De veelgezochte rust die het gezin zocht van de Britse tabloids, valt tot nu toe wel een beetje tegen. Zo heeft Harry de paparazzi al moeten waarschuwen nadat Meghan door fotografen was gevolgd tijdens een wandeling.

  4 februari 2020 - 14:52