×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Meghan openhartig over afkomst in Zuid-Afrika

  'een gekleurde vrouw en als jullie zus'

  Meghan openhartig over afkomst in Zuid-Afrika

  Meghan, de hertogin van Sussex, heeft voor het eerst publiekelijk over haar eigen afkomst gepraat sinds ze lid is van de Britse koninklijke familie. Op de eerste dag van de Afrikaanse tour die zij en haar man prins Harry afleggen sprak ze een groep tienermeisjes in een sloppenwijk iets buiten Kaapstad toe.

  De voormalige actrice zei dat ze als “gekleurde vrouw” op bezoek kwam. “Mag ik zeggen dat ik hier dan wel met mijn man als lid van de koninklijke familie ben, maar ik wil dat jullie weten dat ik hier ook ben als een moeder, een vrouw, een gekleurde vrouw en als jullie zus”, aldus Meghan, in de wijk die bekendstaat om de hoge criminaliteit. Harry en Meghan bezochten daarom een organisatie die vrouwen en meisjes zelfverdediging leren.

  “Mannen worden niet geboren om vrouwen pijn te doen”, zei Harry daarover. “Ik wilde ervoor zorgen dat ons eerste bezoek als gezin – met mijn vrouw aan mijn zijde – gericht was op de grote uitdagingen waarmee miljoenen Zuid-Afrikanen worden geconfronteerd.” Meghan stelde op haar beurt te “applaudisseren” voor iedereen die opkomt “voor wat goed is”.

  Het bezoek aan Nyaga Township werd tot het laatste moment geheim gehouden om veiligheidsredenen. De sloppenwijk was de eerste stop van Harry en Meghan van hun tiendaagse reis door Zuid-Afrika. Daarna gingen de ‘Sussexes’ door naar het centrum van Kaapstad waar ze onder meer het District 6 Museum bezochten.

  24 september 2019 - 10:33