×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Meghan openhartig over afkomst in Zuid-Afrika

  'een gekleurde vrouw en als jullie zus'

  Meghan openhartig over afkomst in Zuid-Afrika

  Meghan, de hertogin van Sussex, heeft voor het eerst publiekelijk over haar eigen afkomst gepraat sinds ze lid is van de Britse koninklijke familie. Op de eerste dag van de Afrikaanse tour die zij en haar man prins Harry afleggen sprak ze een groep tienermeisjes in een sloppenwijk iets buiten Kaapstad toe.

  De voormalige actrice zei dat ze als “gekleurde vrouw” op bezoek kwam. “Mag ik zeggen dat ik hier dan wel met mijn man als lid van de koninklijke familie ben, maar ik wil dat jullie weten dat ik hier ook ben als een moeder, een vrouw, een gekleurde vrouw en als jullie zus”, aldus Meghan, in de wijk die bekendstaat om de hoge criminaliteit. Harry en Meghan bezochten daarom een organisatie die vrouwen en meisjes zelfverdediging leren.

  “Mannen worden niet geboren om vrouwen pijn te doen”, zei Harry daarover. “Ik wilde ervoor zorgen dat ons eerste bezoek als gezin – met mijn vrouw aan mijn zijde – gericht was op de grote uitdagingen waarmee miljoenen Zuid-Afrikanen worden geconfronteerd.” Meghan stelde op haar beurt te “applaudisseren” voor iedereen die opkomt “voor wat goed is”.

  Het bezoek aan Nyaga Township werd tot het laatste moment geheim gehouden om veiligheidsredenen. De sloppenwijk was de eerste stop van Harry en Meghan van hun tiendaagse reis door Zuid-Afrika. Daarna gingen de ‘Sussexes’ door naar het centrum van Kaapstad waar ze onder meer het District 6 Museum bezochten.

  24 september 2019 - 10:33