×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Meghan maakt ‘uitstekende keuze’ voor bevalling

  De hertogin wil in bad bevallen

  Meghan maakt ‘uitstekende keuze’ voor bevalling

  Het is een uitstekende keuze van Meghan om te bevallen met behulp van een doula, een spirituele coach die vrouwen bijstaat tijdens de bevalling. Dat stelde Annelies Mulder, een van de bekendste doula’s van Nederland, in het radioprogramma Met het oog op morgen.

  “Ik denk dat Meghan flink onder druk staat, ook door de zichtbaarheid van het Koninklijk Huis”, stelde zij. “Het is heel goed dat zij met iemand kan overleggen die niet tot de medische staf behoort, om zich veilig te voelen. Een doula kan haar daarin ondersteunen.”

  Meghan is eind april uitgerekend. Het is inmiddels bekend dat zij in in bad wil bevallen, in het bijzijn van een doula. De vrouw van prins Harry breekt hiermee met een lange traditie.

  In Nederland werd de doula in 2006 geïntroduceerd. “Een doula biedt emotionele steun”, stelde Mulder in het programma. “Veel vrouwen hebben angst voor een bevalling, of hebben in het verleden een traumatische ervaring gehad. Een doula kan extra vertrouwen bieden.” Soms wordt de hulp van een doula al ingeroepen voordat het kind is verwekt.

  5 april 2019 - 13:30