×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Meghan laat Harry toch jagen

  Hertogin wel bij jachtlunch

  Meghan laat Harry toch jagen

  De Britse tabloids hebben donderdag weer wat uit te leggen aan hun lezers. Prins Harry blijkt op Tweede Kerstdag namelijk gewoon op fazantenjacht te zijn gegaan met prins Charles en prins William, en dat heeft niet geleid tot een crisis in zijn huwelijk met Meghan. Zij schoof na afloop in Wood Farm met de rest van de familie, onder wie ook schoonzus Catherine, aan voor de traditionele lunch.


  Probleem was dat de kranten eerder deze maand stellig beweerden dat Meghan haar man had verboden om nog langer op jacht te gaan. Zij was namelijk tegen deze bloedsport. “Harry houdt van jagen maar hij houdt nog meer van haar”, aldus een ‘koninklijke bron’ tegen de Sunday Mirror. De hertog van Sussex zou daarom hebben afgezegd voor het traditionele kerstuitje. Volgens een aantal kranten zou dat de relatie met zijn broer William verder verzuren, al ontkende Kensington Palace het bericht. Het paleis bleek gelijk te hebben en The Sun bracht het nieuws donderdag als ‘exclusief’, waarbij weer een bron dicht bij de koninklijke familie wordt aangehaald. Volgens de Daily Star was er sprake van een U-bocht van Meghan, en de Express en Daily Mail brachten Harry’s deelname aan de familiejacht als groot nieuws. “Hoezo een verbod van Meghan? Harry nam wel deel aan de jacht”, kopte de Express. De tabloids moesten zich na Eerste Kerstdag ook al in allerlei bochten wringen om te verklaren waarom de hertoginnen van Cambridge en Sussex elkaar niet met hun handtassen te lijf gingen toen ze gezamenlijk naar de kerstdienst gingen. De twee zouden immers op voet van oorlog met elkaar verkeren en alleen ingrijpen van koningin Elizabeth en prins Charles zou animositeit bij de kerkgang hebben voorkomen. Catherine en Meghan gingen namelijk vriendelijk en voorkomend – sommigen zouden zeggen: normaal – met elkaar om en dat klopte niet met het eerder door de kranten geschetste beeld.

  27 december 2018 - 23:15