×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Meghan en Harry verliezen maar 5 procent van hun inkomen

  Charles regelt de inkomsten van Sussexes

  Meghan en Harry verliezen maar 5 procent van hun inkomen

  Dat heeft de BBC berekend na het nieuws dat het echtpaar hun koninklijke titels niet meer mag dragen.


  Dat betekent ook dar zij geen aanspraak meer maken op het publieke geld dat zij kregen voor de taken die aan de titels waren vastzaten.

  Het inkomen dat zij verliezen komt van een financiële bijdrage van de overheid die de koninklijke familie jaarlijks ontvangt. Het gaat voor de hele familie om een bedrag van ruim 82 miljoen pond. Deze inkomsten worden gegenereerd door de Crown Estate, commerciële bezittingen van de Kroon.

  Het overgrote deel van hun inkomen krijgen Harry en Meghan uit het hertogdom van Cornwall, dat eigendom is van prins Charles, de vader van Harry. Charles bezit een vast portfolio met bezittingen en investeringen die het afgelopen jaar 21,6 miljoen pond opleverden. Van dit geld wordt 95 procent van het inkomen van Harry, maar ook van zijn broer William betaald.

  Charles kan zelf besluiten wat hij met dit geld doet. Volgens BBC zet Charles deze betalingen aan Harry en zijn vrouw voort, ook na het verlies van hun koninklijke titels.

  21 januari 2020 - 08:30