×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Meer brieven van prins Charles naar buiten

  Tweede deel van briefwisseling met ministers

  Meer brieven van prins Charles naar buiten

  De Britse regering staat op het punt om een tweede deel brieven van prins Charles naar buiten te brengen. Volgens The Telegraph gaat het om zeventien brieven die donderdag online worden gezet.


  Het zijn brieven die de prins tussen 2006 en 2009 heeft verstuurd naar ministers van vier verschillende departementen. Wat er in de brieven staat, is niet helemaal duidelijk, uit eerder gepubliceerde brieven bleek dat Charles vooral schreef over onderwerpen die hem na aan het hart liggen. Volgens The Telegraph gaat dat ook op voor deze brieven.

  Vorige maand werd een eerste deel van de brieven van Charles online gezet. Over de publicatie van de brieven, ook wel de Black Spider Memos genoemd, is zo’n tien jaar gesteggeld. De Britse krant The Guardian heeft zich hard gemaakt voor de publicatie. De regering verzette zich hiertegen, publicatie van de brieven werd niet in het belang van de prins geacht.

  Toekomstige brieven van Charles worden niet openbaar gemaakt. De Wet vrijheid van informatie, op basis waarvan de krant The Guardian met succes inzage eiste in de briefwisseling tussen prins en regering, is aangepast. De brieven van de troonopvolger vallen niet meer onder die in 2000 afgekondigde wet.

  4 juni 2015 - 15:11