×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Massale gokgekte rond komst baby William en Catherine

  Geld ingezet op geslacht, naam en geboortedatum

  Massale gokgekte rond komst baby William en Catherine

  De wedkantoren in Engeland doen weer goede zaken in aanloop naar de geboorte van het tweede kindje van de Britse prins William en zijn vrouw Catherine. Er wordt onder meer geld ingezet op het geslacht, de naam en de geboortedatum van de koninklijke spruit.


  De meerderheid van de Britten denkt dat Catherine een prinsesje op de wereld zal zetten. Maar liefst tachtig procent van de inzetten bij wedkantoor Paddy Power zijn op meisjesnamen, meldt Mashable. De drie grootste bookmakers noteren Elizabeth en Charlotte als favoriete namen onder de gokkers. Mocht prins George een broertje krijgen, dan denken de meeste Britten dat het jongetje de naam James of Henry meekrijgt.

  Wedkantoren nemen zelfs weddenschappen aan over de kleur van de jurk die Catherine zal dragen zodra ze het ziekenhuis mag verlaten. De meeste mensen denken dat het blauw is, gevolgd door roze en oranje. Bij bookmaker Coral kan je ook inzetten op wie de baby zal vasthouden bij het verlaten van het ziekenhuis en of William en Catherine een tweeling of zelfs drieling krijgen.

  Tweelinggeruchten

  Op 1 oktober werd het wedden op een eventuele koninklijke tweeling even stilgelegd. Diverse bookmakers kregen een groot aantal nieuwe klanten binnen die allemaal een hoog bedrag inzetten op de gok dat de hertogin van Cambridge in verwachting is van twee 'royal baby's'. En dit leidde tot achterdocht bij de bookies.

  Rondom de geboorte van prins George, twee jaar geleden, werd er ook massaal gewed op de naam, het geslacht en de geboortedatum van de baby. Er kon zelfs gewed worden op zaken die iets verder in de toekomst liggen, zoals het eerste woordje van het kind, de naam van zijn of haar eerste liefde en de universiteit waar de royal gaat studeren. Bookies meldden toentertijd dat er voor miljoenen was ingezet, uitzonderlijk hoog voor een zaak dat niet om sport draait.

  17 april 2015 - 12:25