×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Liefdeslied voor jubileum Elizabeth en Philip

  Liefdeslied voor jubileum Elizabeth en Philip

  De Russische componiste Olga Thomas heeft een klassiek muziekstuk geschreven ter ere van het 70-jarige huwelijksjubileum van de Britse koningin Elizabeth en haar man prins Philip.


  Op het nummer zijn de Australische tenor Daniel Koek en sopraan Joanna Forest te horen samen met een 72-koppig orkest. Aan de Britse krant Express vertelt Thomas dat ze een episch, tijdloos stuk heeft geprobeerd te creëren dat het huwelijk van de koningin en de hertog moet weerspiegelen.

  'De koningin en prins Philips relatie vormt een inspiratie voor mij', aldus Thomas. 'Ze zijn een symbool voor eeuwigdurende liefde, een ware reflectie van wat een huwelijk hoort te zijn: twee mensen die te werk gaan als één, een langetermijnverbintenis en andere waarden die ik belangrijk vind'.

  De Royal Platinum Love Song wordt op 10 november uitgebracht, tien dagen voordat Elizabeth en Philip hun trouwdag vieren. Ze trouwden namelijk op 20 november 1947 in de Westminster Abbey in Londen. De opbrengsten gaan naar het goede doel Cruse Bereavement Care, waarvan de koningin de beschermvrouwe is.

  Thomas heeft er een traditie van gemaakt om bij belangrijke koninklijke mijlpalen een muziekstuk te componeren namens het goede doel dat nabestaanden bijstaat na het verlies van een dierbare. Zo deed ze dat al eerder voor het huwelijk van Elizabeths kleinzoon prins William en Catherine en de geboorte van verschillende koninklijke baby's.

  17 oktober 2017 - 10:29