×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De foto’s van Amalia

  Door Marc van der Linden

  Wie had gedacht dat onze eigen Tweede Kamer beelden van Amalia in haar vrije tijd zou maken en die ook nog zou uitzenden? Elk tv-programma of ieder tijdschrift zou er boze brieven van de Rijksvoorlichtingsdienst over krijgen of zelfs een rechtszaak van de koning. Maar in het bestuurscentrum van het land, waar men beslist over…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kunst Brits koningshuis naar Mauritshuis

  Meer dan 20 werken uit Royal Collection naar Den Haag

  Kunst Brits koningshuis naar Mauritshuis

  Een selectie zeventiende-eeuwse schilderijen van de Britse koninklijke familie is vanaf het najaar van 2016 te zien in het Mauritshuis in Den Haag. Het gaat om meer dan twintig werken van Hollandse meesters als Johannes Vermeer, Jan Steen, Gerard ter Borch, Pieter de Hooch en Gabriël Metsu, liet het museum dinsdag weten.


  Op de schilderijen zijn voorstellingen te zien van het dagelijks leven zoals dat door schilders in de Hollandse Gouden Eeuw werd uitgebeeld. Het hoogtepunt van de bruiklenen is volgens het Mauritshuis het schilderij 'De muziekles' van Vermeer uit 1662-1665.

  De werken worden zelden of niet in het openbaar getoond. Niet eerder heeft het Britse koningshuis zoveel topstukken tegelijk aan een Nederlands museum uitgeleend, zegt het Mauritshuis.

  Queen's Gallery

  De Hollandse meesters zijn vanaf eind dit jaar eerst op twee tentoonstellingen in Engeland en Schotland te zien. Vanaf 13 november hangen ze in The Queen's Gallery in Buckingham Palace in Londen. Vervolgens zijn de werken te bewonderen in The Queen's Gallery in de Schotse hoofdstad Edinburgh.

  De zogeheten Royal Collection is een van de grootste en belangrijkste kunstcollecties ter wereld en bevat honderdduizenden kunstwerken. Een groot deel bevindt zich in paleizen en kastelen. De verzameling wordt beheerd door koningin Elizabeth.

  19 mei 2015 - 16:50