×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kritiek op open brief Sarah Ferguson

  Hertogin toont nare reacties

  Kritiek op open brief Sarah Ferguson

  De open brief waarin Sarah Ferguson stelling neemt tegen agressief gedrag online valt niet bij iedereen in goede aarde. De ex-echtgenote van de Britse prins Andrew deelt een paar onaardige reacties die ze heeft gekregen op Twitter. “Ik stel voor dat je terug onder je steen kruipt”, luidt een van de commentaren.

  “Houd je erbuiten, vrouw. Yorks moeten zich niet mengen in dit gevecht. Houd je mond”, reageert een ander op de hertogin van York. Ferguson betreurt de negativiteit online terwijl ze juist wil dat hier tegen gestreden wordt. “De reacties onder een artikel op een nieuwssite over mijn betoog is een open riool geworden”, twittert de Britse. “Ze kunnen beter voor me spreken.”

  In de brief roept Ferguson technologiebedrijven op harder op te treden tegen online misbruik.”Ik ga bijna nooit ‘onder de streep’ op sociale media of nieuwswebsites en lees de commentaren van mensen niet. Neem een kijkje op zo’n website, en je zult buitengewoon beledigende commentaren zien die niet alleen gericht zijn op publieke figuren, maar ook op andere internetgebruikers. Zelfs de meest verschrikkelijke vormen van seksisme, racisme en homofobie zijn aan de orde van de dag.”

  12 februari 2019 - 10:55