×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koninklijke schilder krijgt ruim 5 jaar cel

  Rolf Harris veroordeeld voor seksueel misbruik

  Koninklijke schilder krijgt ruim 5 jaar cel

  De Australische oud-BBC-presentator en kunstenaar Rolf Harris moet vijf jaar en negen maanden de cel in voor seksueel misbruik van vier meisjes en een vrouw. Dat meldt de BBC. Harris is een bekende in koninklijke kringen. In 2006 poseerde koningin Elizabeth voor hem ter gelegenheid van haar 80e verjaardag. Ook speelde Harris een prominente rol bij de viering van het diamanten regeringsjubileum van de vorstin in 2012.


  Een jury had Harris eerder al schuldig bevonden aan alle 12 punten in de aanklacht tegen hem. De slachtoffers die Harris heeft aangerand, varieerden in leeftijd van 7 tot 19 jaar. Hij beging zijn vergrijpen tussen 1968 en 1986. De aanklagers beschreven hem als een man met een duistere kant en een Jekyll en Hyde-karakter. Harris maakte misbruik van zijn faam.

  De presentator werd opgepakt tijdens operatie Yewtree, die de politie was begonnen nadat na diens dood was gebleken dat de BBC-presentator Jimmy Savile honderden meisjes had misbruikt. Tijdens dezelfde operatie richtte de politie ook de pijlen op de voormalige BBC-sportverslaggever Stuart Hall. Hij werd vorig jaar zomer veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden voor misbruik van 14 meisjes tussen de 9 en 17 jaar. In oktober werd hij in de gevangenis opgepakt voor nog twee gevallen van seksueel misbruik.

  Harris (84) was 40 jaar een vaste verschijning op de Britse televisie. Hij was niet alleen presentator, maar ook singer-songwriter en schilder. Voor zijn werk is hij meerdere keren koninklijk onderscheiden: Harris is Commander of the British Empire (CBE) en Officer of the Order of Australia (AO).

  4 juli 2014 - 15:07